2021-07-26

Nyt hovedkontor for Besins Healthcare med miljøfokus

Siden december 2020 har Besins Healthcare Nordics boet i nye, flotte lokaler i Malmø-bydelen Hyllie. Den nybyggede kontorejendom, The Edge, har fået meget omtale på grund af sin finurlige arkitektur, udsigt og lokaler med plads og lys.

”Vi faldt for arkitekturen og designet i The Edge. Samtidig passer byggeriets miljøprofil rigtig godt til vores virksomheds vision. Vi vil gerne have, at vores nye kontor afspejler vores brand ved at være et tilgængeligt, attraktivt og moderne arbejdsmiljø for vores ansatte,” siger Per-Olof Nilsson, administrerende direktør i Besins Healthcare Nordics.

Flere af Besins Healthcare Nordics medarbejdere pendler fra Danmark, og Hyllies centrale beliggenhed mellem Malmö/Lund og København, med sin internationale lufthavn, gjorde The Edge til et perfekt sted at bygge videre på den nordiske rejse, som virksomheden indledte i 2018.

Lokalerne i The Edge er klassificeret som guld-byggeri, hvilket er den højeste af de tre miljøcertificeringer, som bliver tildelt af Sweden Green Building Council. For at opnå sølvstatus skal ejeren blandt andet være engageret i miljøspørgsmål, og det kræver mere af byggeriet end blot at overholde lovkrav. Fx skal solafskærmning, lydmiljø og ventilation være bedre. For at opnå den højeste guldstatus, som The Edge har fået, er kravene meget høje. Fx må radonindholdet ikke være højere end en fjerdedel af de lovbestemte krav, og dem, der bor eller arbejder i bygningen, skal kunne mærke, at det indendørs miljø er i topklasse.

Indendørsarkitekter fra Escandi har været ansvarlige for at designe kontormiljøet. Deres mål at været, at kontoret skal afspejle Besins Healthcare som virksomhed ved at udtrykke velvære og følelsen af sundhed. Interiøret skal være holdbart lang tid fremover, og medarbejderne skal have et rart og funktionelt kontor, der bidrager til øget effektivitet og trivsel.

”Miljøtankegangen er central for Escandi, der gennem en grundig proces har udviklet produkter, der skal kunne fungere for Besins i mange år – både via god kvalitet, holdbart design og gennemtænkte materialer, der går igen i interiøret. Fx er textilgulvet blandt andet produceret af genbrugte fiskenet og drikkeflasker til kæledyr,” siger Sofia Grahn, indretningsarkitekt hos Escandi.

I lokalerne er der mulighed for uforstyrrede møder, separate arbejdspladser og sociale rum, der både kan bruges til arbejde og afslapning.

Josephine Fredh

Pressekontakt

josephine@theblocnordic.com

+46 (0)735 20 04 67