ByYourSideForLife_Logo_v2_-02 (1).png

Testosteron er et hormon, der spiller en vigtig rolle i mænds generelle sundhed. Når mænd bliver ældre, falder deres testosteronniveauer naturligt. Men nogle mænd kan opleve, at deres testosteronniveauer bliver så lave at der er tale om testosteronmangel, hvilket kan føre til svagere knogler, muskeltab og humørændringer, som f.eks. depression. Ca. 30 % af mænd mellem 40 og 79 år påvirkes af et lavt testosteronniveau.

 

Et lavt testosteronniveau, eller testosteronmangel, finder sted når testiklerne holder op med at danne testosteron eller når testosteronniveauet i kroppen falder til lave niveauer. Der er to forskellige typer af lavt testosteronniveau; en som følge af at blive ældre eller et problem med testiklerne, og en anden type som skyldes forstyrrelser i det område i hjernen, der er ansvarlig for testiklernes funktion.

Sådan taler du med din sundhedsperson om et lavt testosteronniveau

Det kan være svært at tale om et lavt testosteronniveau, men jo hurtigere du begynder at tale om det, jo hurtigere kan du få dit liv i balance igen.

 

Det kan være nyttigt at medbringe en liste med spørgsmål til din næste aftale, såsom:

 

  • Jeg føler mig ikke syg, jeg føler mig bare ikke længere som mig selv. Kan jeg have et lavt testosteronniveau?
  • Kan de symptomer, jeg oplever, være relateret til et lavt testosteronniveau? I betragtning af mine symptomer, kan jeg så blive testet for et lavt testosteronniveau?
  • Hvordan påvirker min kost, form og livsstil mit testosteronniveau?
  • Hvilke medicinske behandlingsmuligheder er tilgængelige for et lavt testosteronniveau, hvis jeg har brug for det?

     

Det er vigtigt at registrere dine symptomer, da det vil hjælpe dit sundhedsteam med at beslutte, hvorvidt du bør testes for et lavt testosteronniveau.